21/05/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti dvadeset i drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na tri od osam mečeva slavili domaći timovi, tri duela su završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 23 pogotka na svim mečevima, od toga po šest pogodaka na susretima u Olovu i u Doglodima.

Natron Maglaj – Borac Jelah 0:4

jedan od najefikasnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Maglaju timovi Natrona i Borca iz Jelaha, a susret se završio pobjedom tima iz Jelaha rezultatom 4:0, te je uslijed toga tim Borca ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Natron nakon poraza sada na dvanaestoj poziciji prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/borac1948/posts/4028238643900777

https://www.facebook.com/borac1948/posts/4028573243867317

Famos Hrasnica – Usora Žabljak 1:0

Jedan od interesantnijih susreta ovog kola odigrali su u Hrasnici timovi Famosa i Usore iz Žabljaka, a susret se okončao pobjedom Famosa rezultatom 1:0 te je uslijed toga tim iz Hrasnice sada drugoplasirani tim prvenstva, dok je Usora nakon ovog poraza sada na osmoj poziciji prvenstva.

Stupčanica Olovo – Mošćanica Sarajevo 5:1

Najefikasniji meč u okviru ovog kola odigrali su u Olovu timovi Stupčanice i Mošćanice iz Sarajeva, a susret se završio pobjedom tima iz Olova rezultatom 5:1, te je Stupčanica sa ovim trijumfom sada četvrtoplasirani tim prvenstva, dok je Mošćanica nakon ovog poraza sada na trinaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Svi rezultati dvadeset i drugog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon dvadeset i drugog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *