30/04/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti dvadeset i drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 29 pogotka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Kalesiji u domaćoj pobjedi Bosne nad Prokosovićima.

Dinamo Donja Mahala – Gradina Srebrenik 0:4

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Jedan od najefikasnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Donjoj Mahali timovi Dinama i Gradine iz Srebrenika, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 4:0, te je shodno tome tim iz Srebrenika ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Dinamo nakon ovog poraza sada na devetoj poziciji prvenstva.

Mladost Malešići – Priluk 3:2

Foto: Facebook/ NK Mladost Malešići

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Malešićima timovi Mladosti iz Prilukae, a susret se završio pobjedom Mladosti rezultatom 3:2, te je uslijed toga tim iz Malešića sada šestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Priluk nakon poraza sada četrnaestoplasirani tim prvenstvene tabele.

Svatovac Poljice – Mramor 2:1

Interesantan susreti u okviru ovog kola bio je i onaj odigran u Poljicu, gdje su se sastali timovi Svatova i Mramora, a susret se završio pobjedom tima iz Poljica rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome Svatovac sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mramor nakon ovog poraza sada petnaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvadeset i drugog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadeset i drugog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *