20/05/2024

Danas su odigrani mečevi dvadeset i četvrtog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Konjicu, i u Gabeli.

Igman Konjic – Jedinstvo Bihać 2:0

Na Gradskom stadionu u Konjicu su se danas u okviru dvadeset i četvrtog kola Prve lige FBiH sastali timovi Igmana i Jedinstva iz Bihaća.

Ekipa Radnika je idealno otvorila meč i pogotcima Blagojevića i Kašića na poluvremenu imali prednost rezultatom 2:0, a u drugom poluvremenu su mreže oba golmana mirovale, i taj rezultat se naposkijetku ispostavio i kao konačni.

Ovom pobjedom Igman je ostao lider prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo sada na petnaestoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

GOŠK Gabela – Mladost Doboj-Kakanj 1:1

Na stadionu pod “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas su se u okviru dvadeset i četvrtog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi GOŠK-a i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

GOŠK je odlično otvorio meč, i pogotkoma Haračića iz jedanaesterca došao do prednosti od 1:0, za ujedno i ishod prvog popluvremena, a u nastavku Mladost pogotkom Čage dolazi do poravnanja na 1:1, a to se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog, uz podatak da su gosti meč zazvršili sa igračem manje.

Ovom podjelom bodova GOŠK je ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mladost sada na četrnaestog poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati dvadeset i četvrtog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i četvrtog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *