14/05/2024

Odigrani su preostali susreti današnjeg programa osmog kola Premijer lige BiH, susreti u Posušju, i u Doboju kod Kaknja.

Posušje – Željezničar Sarajevo 1:2

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju danas je odigran susret osmog kola Premijer lige BiH između Posušja i Željezničara iz Sarajeva.

Susret je počeo terenskom inicijativom Željezničara, koji u 12. minuti dolazi do pogotka u vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Haračić, a u 41. minuti biko je i 2:0 za tim iz Sarajeva, strijelac je ponovo bio Haračić, sto je bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku Posušaci u 71. minuti pogotkom Pavkovića smanjili prednost gostiju na 2:1, što se ispostavilo i kao konačan epilog duela.

Željezničar je ovim trijumfom sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza sada sedmoplasirano.

Igman Konjic – Sloboda Tuzla 0:0

Stadion “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas je bio mjesto susreta osmog kola Premijer lige BiH između Igmana iz Konjica i Slobode iz Tuzle.

Ovaj duel je ponudio otvorenu igru oba tima, te su oba tima stvarala prilike za pogotke, no pogotci su na kraju izostali, i meč se okončao rezultatom 0:0, odnosno, neriješeno.

Igman iz Konjica je ovim remijem sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloboda nakon ovog remija sada devetoplasirana.

Tabela nakon osmog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *