20/05/2024

Odigrana su dva susreta današnjeg programa dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, susreti u Posušju i u Doboju.

Posušje – Zrinjski Mostar 0:2

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju danas su se u okviru susreta dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH sastali timovi Posušja i Zrinjskog iz Mostara.

Poslije prvi h četrdeset i pet minuta nije bilo pogodaka, a u nastavku Mostarci u 60. minuti golom Bilbije dolaze do vodstva od 1:0, a zatim u 73. minutu golom istog igrača i do 2:0, što se uspostavilo i kao konačan epilog ovog duela.

Zrinjski je ovom pobjedom i matematički osigurao naslov prvaka BiH, svoj osmi u klupskoj historiji, i čime su Mostarci ujedno postali najbolji klub u historiji BiH, dok je Posušje poslije poraza sada na devetoj poziciji prvenstvene tabele.

Sloga Doboj – Leotar Trebinje 1:1

Stadion “Luke” u Doboju danas je bio mjesto susreta dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, sastali su se Sloga i Leotar iz Trebinja.

Ekipa Sloge je bolje uša u meč, i u 13. minuti golom Nikolića došla do vodstva od 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku Leotar u 80. minuti golom Aćimovića poravnava na 1:1, što se ispostavilo i kao krajnji rezultat susreta.

Ovom podjelom bodova Sloga je sada na osmom mjestu prvenstvene tabele, dok je Leotar posljednjeplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *