21/05/2024

Odigran je i drugi meč današnjeg programa prvog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Sloge iz Doboja.

Sarajevo – Sloga Doboj 1:2

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta prvog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Sloga iz Doboja, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča idealno je počelo po ekipu Sarajeva, koje već u 15. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Oliveira.

Ipak, gosti iz Doboja se njsu predavali, te su u 44. minuti poravnavali na 1:1, strijelac pogotka bio je Vidić, za ujedno i rezultatvprvog poluvremena.

Nastavak susreta proticao je u terenskoj inicijativi Sarajeva, no Sloga je opasno prijetila iz kontra napada, a upravo iz jednog takvog Dobojlije u 70. minuti dolaze i do pogotka, do vodstva rezultatom 2:1, strijelac za potpuni rezultatski preokret u korist svog tima ponovo je bio Vidić, za ujedno i krajnji epilog ovog ovog meča.

Sloga je ovim trijumfom idealno otvorila novu sezonu, dok je Sarajevo nakon poraza, suprotno tome, sezonu otvorilo na najgori mogući način.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog prvog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *