17/05/2024

Trener Dino Skender postao je novi šef stručnog štaba prvog tima NK Široki Brijeg, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Gospodin Dino Skender novi je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg. S 40-godišnjim stručnjakom iz Osijeka suradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine, a klupu širokobrijeških Plavo-bijelih preuzet će 8. siječnja 2024. godine kada je zakazan početak priprema za proljetni dio sezone.

Trenersku je karijeru počeo vrlo mlad u rodnom Osijeku. Maksimalno posvećen trenerskom pozivu u redovima osječkih Bijelo-plavih proveo je gotovo desetljeće i pol. U matičnom klubu vodio je sve uzrasne kategorije i školu nogometa NK Osijek.

Više od tri godine bio je glavni trener B momčadi, pa pomoćnik u stručnom stožeru prve momčadi, a zatim i glavni trener NK Osijek čiju je klupu preuzeo u ožujku 2019. godine i postao najmlađi trener koji je vodio Bijelo-plave u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Na klupi momčadi iz Gradskog vrta zadržao se nepunih pola godine. Ostvario je učinak od 10 pobjeda, pet remija i sedam poraza u 22 službene utakmice u kojima je promovirao veći broj igrača iz B momčadi u najbolji sastav Bijelo-plavih.

Po odlasku iz Osijeka u dva navrata vodio je NK Olimpija iz Ljubljane. U sezonama 2019./2020. i 2020./2021. ukupno je 47 puta s klupe predvodio ljubljanske Zmajčeke uz učinak od 23 pobjede, 12 remija i 12 poraza.

Dolazak u Široki Brijeg njegov je treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri.

Našem novom treneru, g. Skenderu želimo puno sreće i uspjeha na klupi širokobrijeških Plavo-bijelih.” – navodi se iz NK Široki Brijeg.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *