17/05/2024

Fudbalski klub Velež iz Mostara zvanično je potvrdio da je Samra Eminović imenovana na funkciju v.d. direktorice kluba.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu bh. sportsku javnost da je Samra Eminović imenovana na funkciju v.d. direktorice FK Velež.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar donio je odluku kojom je gđa. Samra Eminović, dosadašnja voditeljica pravnog sektora Kluba, imenovana na funkciju vršiteljice dužnosti direktorice Kluba do izbora novog direktora Kluba, a najduže 6 mjeseci od dana donošenja ove odluke.

Dijelom tima Fudbalskog kluba Velež postala je početkom decembra 2022. godine, gdje je bila zadužena za rješavanje obaveza iz domena pravne regulative, te je za kratak period, upravljajući pravnim sektorom, pokazala zavidne menadžerske sposobnosti, visoku ambiciju i uspostavila jasne profesionalne standarde u funkcionisanju ovog važnog segmenta djelovanja Kluba.

Samra Eminović rođena je 03. februara u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta ,,Džemal Bijedić” u Mostaru da bi po uspješno okončanom studiju sa dosta uspjeha radila u struci gdje je sticala neophodno radno iskustvo. U svojoj profesionalnoj karijeri, radivši na poslovima iz domena prava pokazivala je konstantnu ambiciju da kroz posvećen i iznad svega profesionalan pristup radu te jasne principe ostvari zacrtane ciljeve.
Sretna je supruga i ponosna majka trogodišnjeg dječaka.

Fudbalski klub Velež Mostar gđi. Eminović želi puno sreće u novim izazovima, te mnogo uspjeha u budućem radu za razvoj i dobrobit našeg Kluba.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *