03/05/2024

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je u polufinalu Evropskog prvenstva selekciju Švedske rezultatom 34:30, i izborila je finale takmičenja.

Ipak, Švedska je bila nadomak pobjede, te je u zadnjoj sekundi, pri vodstvu od jedan razlike, rezultatom 27:26, napravila prekršaj, a Francuzima je preostalo tek da izvedu udarac s deset metara udaljenosti, a što je spektakularno realizovao Elohim Prandi, no gol je ipak bio neregularan, uz podatak da je priznat, konačni rezultat bio je 27:27, i otišlo se u produžetke, nakon kojih su pobjedu odnijeli Francuzi, i izborili finale Evropskog prvenstva.

Naime, gol je neregularan iz razloga što, prema rukometnim pravilima, ugrač koji izvodi slobodni udarac jednom nogom mora neprestano dodirivati tlo sve dok ne izbaci loptu iz ruke, dok drugom nogom može raditi šta hoće, no igrač ne može mijenjati nogu koja mu je stajaća, te ako je podignuo desnu nogu s tla, ne može ponovo stati na nju i podići lijevu, a upravo to je napravio Prandi, stoga gol nije regularan.

Kako je izgledao spektakularni, ali i neregularni gol koji je postigao reprezentativac Francuske, Prandi, možete pogledati u sljedećem video prilogu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *