17/05/2024

BFK Simm-Bau iz Kosove je u protekloj godini, odnosno u 2023. godini, za pet takmičarskih selekcija, uz seniorsku ekipu, a koja više nego dobro predstavlja općinu Maglaj širom FBiH, dobilo 20.000 KM.

U ovom klubu opravdano smatraju kako su u pitanju nedovoljna novčana sredstva za funkcionisanje jednog nogometnog kluba u BiH, naročito nedovoljna za klub koji se takmiči u drugom razredu nogometa u BiH, u Prvoj ligi FBiH, te su se iz ovog kluba tim povodom oglasili i saopštenjem za javnost, a koje prenosimo u nastavku teksta:

“Zahvaljujemo se općinskom vijećniku Abdurahmanović Adisu na prijedlozima za boljitak sporta na općini Maglaj!

Isto tako podržavamo vijećničko pitanje gosp. Abdurahmanovića a u kojem se traži da Općinske službe objelodane tačne informacije koliko sredstava iz budžeta općine je u protekloj godini svaki sportski kolektiv ili udruženje dobilo sredstava!

Nadamo se da će općinske službe transparentno prikazati iznose opredjeljenih sredstava sportskim kolektivima nakon čega će javnost biti upoznata sa istim!

Napominjemo, naše udruženje BFK SIMM BAU je u protekloj godini sa 5 takmičarskih selekcija uz Seniorsku ekipu koja više nego dobro predstavlja općinu širom Federacije BiH dobilo 20.000 KM!” – navodi se u saopštenju BFK Simm-Bau Kosova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *