30/04/2024

Danas 01.02.2024.godine sa početkom u 13 sati i 30 mimuta, po pravilima “Davis Cup” takmičenja, održana je konferencija za štampu teniskih reprezentacija Bugarske i BiH, uz obraćanje selektora i kapitena dvaju timova.

Medijima se prvo obratio selektor bosanskohercegovačke teniske reprezentacije, Zoran Zrnić, koji je potvdio medijima, da je selekcija Bosne i Hercegovine došla u kompletnom sastavu.

Također je istakao zadovoljstvo, te da će kao i uvijek, momci dati sve od sebe, nastupajući za
državni dres
, i da smatra da je bosanskohercegovačka seniorska “Davis Cup” reprezentacija blagi favorit u ovom meču.

Osvrnuo se i na činjenicu da u “Davis Cup” takmičenju domaći teren zna podići atmosferu, te domaćinu dati dodatnu energiju.

Nakon koferencije za štampu bosanskohercegovačkog tima, održana je i konferencija za štampu bugarske selekcije, na kojoj je govorio selektor domaćina, Valentin
Dimov.

Dimov je također istakao da je bosanskohercgovačka reprezentacija blagi favorit u ovom meču, ali da će domaća selekcija tražiti rješenje, kako bi izvojevali pobjedu.

U petak, 02.02.2024. godine, po pravilima “Davis Cup” takmičenja, po protokolu će se održati izvlačenje parova vezano za mečeve, koji će se igrati 3.02. i 04.02.2024. godine sa početkom od 14 sati.

Bosanskohercegovački teniseri će u naredna dva dana odraditi i posljednje pripreme, kako bi bili maksimalno spremni za predstojeće mečeve za vikend, u duelu sa domaćom selekcijom Bugarske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *