18/05/2024

Nogometaš iz Gane, no reprezentativac Liberije, Joachim Adukor, trenutno je prvotimac malteškog kluba Sliema Wanderers.

Podsjetimo, Joachim Adukor je karijeru počeo u Švedskom klubu Gefle, rođen je u Gani ali nastupa za reprezentaciju Liberije, a u dva navrata tokom svoje karijere igrao je i u BiH, oba puta za FK Sarajevo, u sezonama 2017/18, 2018/19, te 2020/21.

Između ostalog, u 60 odigranih utakmica za FK Sarajevo imao je učinak od 3 gola i četiri asistencije, a u pitanju su sva takmičenja u kojima je nastupao u dresu sarajevskog kluba.

Jedina tri trofeja koja je Adukor u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio jesu trofeji osvojeni sa FK Sarajevo, i to trofej prvaka i Kupa BiH u sezoni 2018/19, odnosno, “dupla kruna”, te trofej Kupa BiH sezoni 2020/21.

Danas 30-godišnji Adukor, defanzivni vezni igrač po vokaciji, dakle igra za malteški klub Sliema Wanderers, za klub koji se takmiči u najjačem razredu malteškog nogometa, te će mu, shodno timu za koji igra, a koji ne slovi za neki od najjačih klubova na Malti, kao i shodno broju njegovih godina, trofeji koji je osvojio sa FK Sarajevo, vjerovatno biti i jedini koji je osvojio u svojoj karijeri.

Što se tiče ostalih klubova za koje je kroz karijeru Adukor nastupao, to su portugalski Trofense, potom grčki OFI Creta, francuski AS Beziers, mađarski Diosgyor, te kazahstanski Aktobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *