15/05/2024

Nogometaš Avdija Vršajević je ljubiteljima nogometa u BiH veoma dobro poznat, s obzirom da se radi o nekadašnjem reprezentativcu BiH.

Ipak, mnogi ljubitelji nogometa u BiH vjerovatno ne znaju pouzdano podatak, a koji govori o tome gdje je Vršajević započeo svoju karijeru, u pitanju je NK TOŠK Tešanj.

Ovaj desni bočni igrač po vokaciji rođen je 6. marta.1986. godine u Tešnju, te je svoj seniorski nogometni put započeo u sezoni 2004/05 u redovima NK TOŠK Tešanj.

Nakon odlaska iz redova NK TOŠK, Vršajević je igrao u BiH za Željezničar iz Sarajeva, potom u Češkoj Republici za Spartu iz Praga i Kladno, nadalje u Slovačkoj za Tatran Presov, u Hrvatskoj za Hajduk iz Splita sa kojim je osvojio Kup Hrvatske, u Turskoj za Osmanlispor, Akhisarspor Belediye sa kojim je osvojio Superkup Turske, te za Umraniyespor, zatim u ponovo u BiH za Sarajevo, a danas je član NK Čelik Zenica.

Za “A” reprezentaciju BiH je igrao 17 puta, te je postigao 2 pogotka, od toga jedan naročito vrijedan, pogodak na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, igrajući meč grupne faze turnira protiv reprezentacije Irana, u pobjedi rezultatom 3:2 za selekciju BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *