11/05/2024

U organizaciji Hokejaškog saveza BiH, 23. februara je počelo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – Grupa B, koje se do danas, 29. februara, održavalo u Dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu

Sjeverna Koreja – BiH 2:4

U dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu večeras je odigran meč petog kola Svjetskog prvenstva Divizije III – grupa B u hokeju na ledu, između selekcija BiH i Sjeverne Koreje, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Nakon prve trećine ovog duela selekcija Sjeverne je imala prednost od 2:1, strijelac oba pogotka za ovu selekciju bio je Hong, dok je za BiH strijelac jedinog pogotka u ovoj dionici susreta bio Gaković.

U drugoj dionici meča domaći golovima Čordalije i Andrijaševića kreiraju rezultatski preokret i dolaze do prednosti od 3:2, te tako pred posljednju trećinu meča ulaze sa rezultatskom zalihom u odnosu na selekciju Sjeverne Koreje.

U trećoj trećini ovog meča selekcija BiH je, zapravo, rutinski provodila susret kraju, te pogotkom Miškića samo dodatno povećala vodstvo na 4:2, a što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Reprezentacija BiH je tako pobjedom okončala ovo Svjetsko prvenstvo, došla do 13 osvojenih bodova i prvog mjesta, te izborila plasman u Diviziju III-A.

Inače, na turniru je učestvovalo šest reprezentacija, domaća selekcija, selekcija Bosne i Hercegovine, Iran, Filipini, Hong Kong, Singapur, i Sjeverna Koreja.

Konačna tabela nakon Svjetskog prvenstva Divizije B – grupe III u hokeju na ledu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *