18/05/2024

U dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu odigrao se meč petog kola Svjetskog prvenstva Divizije III-B, između reprezentacija BiH i Sjeverne Koreje, a koji je rezultatom 4:2 pripao selekciji BiH, i koja je ujedno osvojila prvo mjesto na turniru, te izborila plasman u višu diviziju, Diviziju III-A.

Ovom meču prisustvovao je veliki broj gledalaca, prevashodno navijača reprezentacije BiH, koji su gotovo u potpunosti ispunili centralnu tribinu dvorane.

Prema slobodnoj procijeni, u ovom sarahevskom spirtskom zdanju, meč između selekcija BiH i Sjeverne Koreje pratilo je približno 3.000 gledalaca.

Naposlijetku je publika u dvorani “Mirza Delibašić” itekako imala razloga i za slavlje, s obzirom da je reprezentacija BiH osvojila Svjetsko prvenstvo Divizije III-B, i izborila plasman u Diviziju III-A, što je ujedno i historijski rezultat za bosanskohercegovačku selekciju.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete pogledati dio atmosfere među navijačima reprezentacije BiH, koja je vladala tokom meča:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *