04/05/2024

Odigran je treći susret današnjeg programa dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, susret u Mostaru, između Zrinjskog i Sarajeva.

Zrinjski Mostar – Sarajevo 4:3

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Sarajevu večeras su se u okviru dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH sastali Zrinjski i Sarajevo, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Zrinjskog bolje je ušla u ovaj meč, i već u 9. minuti došla do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Ilinković.

Samo pet minuta kasnije, u 14. minuti, Mostarci su vodili i sa 2:0, strijelac drugog gola za domaće bio je Ćuže.

Sedam minuta kasnije, u 21. minutu, Zrinjski je poveo i sa 3:0, treći gol za domaći tim djelo je ponovo Ilinkovića.

U 45. minuti i Sarajlije dolaze do pogotka, i smanjenja prednosti Zrinjskog na 3:1, strijelc za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Čataković.

U nastavku meča Sarajevo u 50. minuti dolazi do drugog pogotka i smanjenja vodstva domaćih na 3:2, strijelac je bio Oliveira.

Ipak, u 60. minuti bilo je 4:2 za tim iz Mostara, strijelac četvrtog gola za ekipu Zrinjskog bio je Bilbija.

U 86. minuti gosti su smanjili prednost ekipe Zrinjskog na 4:3, strijelac pogotka za Sarajlije bio je Anđušić, a taj rezultat se naposlijetku ispostavio i kao konačni epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Zrinjski je ostao drugoplasirani tim na prvenstvenoj tabeli, dok je Sarajevo poslije poraza ostalo četvrtoplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon dvadeset i osmog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *