16/05/2024

Predsjednik i dugogodišnji “gospodar” entiteta RS u BiH i jedne polovine BiH, Milorad Dodik, sinoć je, gostujući na Face TV, tokom revijalnijeg dijela intervjua, govorio i o sportu, posebno se datakavši uspjeha entitetskog projekta, Fudbalskog kluba Borac iz Banjakuke, čiji je Dodik “de facto” vlasnik, kao i košarkaškog kluba Igokea iz Laktaša, čiji je Dodik također vlasnik.

“Borac je prvi, jesi li vidio kako sve ove federalne klubove ‘buškamo’ redom?” – upitao je Dodik voditelja Senada Hadžifejzovića, na šta je voditelj uzvratio sljedećim riječima:

“Joj, što sa sudijama to ‘ludilo’ radite”, a na šta je Dodik samo dodao:

“Au, a vi ste pošteni? ‘Ubiste’ se od poštenja… Vi ‘pužete’ od poštenja… Vi ništa ne možete pošteno.” – rekao je Dodik koji se potom dotakao i košarke.

“Borac je prvak, Igokea je svaki put šampion…” – kazao je Dodik, na što ga je voditelj nakratko prekinuo i poručio mu da je KK Bosna Sarajevo nedavno pobijedila Igokeu u sarajevskoj dvorani “Skenderija”.

“Pa dobro, jesmo izgubili od Bosne. Naši igrači su ih malo potcijenili, ali vidjet ćeš kad dođu u Laktaše…” – poručio je Dodik.

Ovakve izjave “gospodara” RS, i “gospodara” sporta u RS također, samo su zvanična potvrda tekstova portala sportskevijesti.com o zakonskom entitetskom ključu u sportu u BiH, i o tome ko zapravo o svemu i odlučuje, a jedan od tekstova našeg portala, napisan još oktobru 2023. godine, možete pročitati u nastavku, te se podsjetiti na sadržaj istog:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *