16/05/2024

Nakon što su zbog dva neodigrana susreta prvenstva u toku jedne sezone diskvalifikovani iz Druge lige FBiH – grupa Sjever, saopštenjem.za javnost je reagovao Nogometni klub Prokosivići iz istoimenog mjesta u sastavu Općine Lukavac,a što prenosimo u nastavku teksta:

“Gospodo iz Nogometni savez Tuzlanskog Kantona jeste li zadovoljni,je li vam drago napokon što izbacujete naš klub?
Pojedinim “Prokosovljanima” je osmijeh na licu,da nemaju uši oko glave bi kes bio.

MI NISMO ODUSTALI,VI STE NAS IZBACILI!!!!!!

U dopisu kojem smo dobili piše da smo odustali,ali nismo, IZBACILI SU NAS.

Draga gospodo,ako nas mislite ugasiti nećete uspjeti u toj namjeri. Ovo po ko zna koji put pišem i uvijek ću pisati i govoriti jer je to tako. BANDO i ostala klapo doći će i vama kraj,Bog će vratiti svima. Vama,onima koji su se naslađivali,onima koji su punili i kad smo najslabiji bili,onima koji su govorili kako uzimamo pare,a sva naša djeca su igrala bez i jedne marke. Neka Vam je na čast svima.
Izbacili ste nas iz lige,gdje nismo otišli na dvije gostujuće utakmice. Slažem se da smo pogriješili.
Ima jedna istina,a ta je da prvu utakmicu na koju nismo otišli smo opravdali ljekarskom potvrdom,što nam naravno niko nije prihvatio. Jer ko smo mi,neko ko nema zaleđinu,ko radi čisto i pošteno,od srca. Drugu utakmicu koju nismo otišli smo brutalno suspendovani od gospode iz saveza,koja je produžila kaznu svima bez komisije,bez obavijesti,bez bilo kakve objave i dopisa od strane njih. Je li to po zakonu kojeg se držite @Nogometni savez Tuzlanskog kantona? Jesu pravila za sve ista?
@Izet Banda je li vam drago što će vaša Dizdaruša ostati,jer eto sasvim slučajno ste vi odgovorni za sve to,a oni se bore za opstanak?

Žalosno je što ubijate djeci volju za igranjem. Kažu ljudi da smo kante za nabijanje. A zašto ekipe koje dolaze,dođu sa potporom sudija u Prokosoviće? Zato što znaju da igramo srcem i da bi sigurno pobijedili pojedine ekipe da nije bilo Gibića,Ćulapa,Cipurkovića i ostale klape,čast izuzecima (a malo ih je).
U Nogometni savez Tuzlanskog Kantona kažu kako nije bilo osnova za prekid protiv Kalesije,a Kiba i Maid dobiju kazne kao da niko živ nije izašao sa stadiona. Još isti ti produže kaznu nezakonito,to ne pise u pravilniku gospodo.

Kako kaže naš jedan mještanin,u Prokosovićima može biti raspad čim bude prvi prekid na utakmici.
Bio je! Očigledni isceniran,bile su kazne,suspenzije i sve ostalo.
Možete li sada napokon mirno spavati?

Časno i ponosno smo se borili,igrali,završili. Isto tako ćemo časno i ponosno krenuti iz koje god lige to bude trebalo,a kako nam kažu to će biti Druga liga TK. Ne stidimo se,čak šta više,ponosni smo na sebe jer smo i dalje tu. Mnogi bi se ugasili.

Omerovićka neće zarasti,dugo će biti jedan od boljih terena na Tuzlanskom kantonu. I dugo će se GOSPODO fudbal igrati na Omerovićki.
Druga Liga FBiH – Sjever nadamo se da nam opraštate za sve loše načinjeno,nekada ćemo se opet družiti.

Ugasiti se neće i izroniti će stari…” – navodi se u saopštenju iz NK Prokosovići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *