21/05/2024

Meč teniskih selekcija BiH i Holandije, kao što je poznato, biće odigran u zeničkoj Areni od 7. do 9. aprila u okviru 2. kola Grupe I Euro-Afričke zone Davis Cup-a, odlučio je Upravni odbor Teniskog saveza BiH.

Arena u Zenici je zbog dobrih uvjeta po treći put odabrana za domaćinstvo mečeva Davis Cup-a.

U narednom periodu pred Teniskim savezom BiH je težak zadatak zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča, ali uz adekvatnu podršku sponzora, institucija vlasti i medija trebalo bi sve proći u najboljem redu.

Naši su teniseri u prethodnom kolu savladali Poljake, koji su inače pred taj okršaj bili favoriti, i to uvjerljivim rezultatom 5:0, te osigurali opstanak u Grupi I u koju su se u prošloj sezoni plasirali prvi put u historiji.

U nastavku naši teniseri imaju priliku da pokušaju da dođu i do najjačeg ranga ovog takmičenja Svjetske grupe Davis Cup-a, za što im je potrebna pobjeda u meču protiv holanđana.

Okupljanje reprezentativaca BiH zakazano je za 3. april, i nastupiće u najjačem sastavu, predvođeni Damirom Džumhurom, te Mirzom Bašićem, Tomislavom Brkićem i Nermanom Fatićem odlučeno je u Teniskom savezu BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *