05/05/2024

Fudbalski Klub Željezničar izborio je plasman u 2. pretkolo Evropske lige nakon što su odbranili prednost iz prvog meča odigranog na “Grbavici”, kada su “Plavi”, podsjećanja radi, pobijedili svog večerašnjeg rivala rezultatom 1:0.

Zeta Golubovci – Željezničar 2:2

U uvodnom dijelu susreta u Podgorici loša nogometna predstava, jalova inicijativa domaćih, međutim bez ozbiljnijih prilika, dok s druge strane nogometaši Željezničara, također, nisu napravili ni jednu smisleniju akciju pred golom domaćih.

Ipak, faktički ni iz čega, Zeta dolazi do vodstva od 1:0. Nakon velike pogreške defanzivca Željezničara, Graovca, do lopte dolazi nogometaš Zete Ljuljđuraj, koji nesebično asistira za Kuklučića, a ovaj u 29. minuti pogađa mrežu nemoćnog čuvara mreže “Plavih” za vodstvo svoga tima, koji je u tom trenutku anulirao prednost Željezničara iz prvog meča u Sarajevu.

http://www.dailymotion.com/video/x5spxxt_zeta-zeljo-1-0_sport

Izvor: Dailymotion

Međutim, radost domaćih nije dugo trajala pošto samo tri minute kasnije Željezničar dolazi do izjednačenja. Strijelac izuzetno efektnog pogotka za izjednačenje Željezničara postiže Zakarić u 32. minuti susreta.

http://www.dailymotion.com/video/x5spyet_zeta-zeljo-1-1_sport

Izvor: Dailymotion

Do kraja prvog dijela, osim nekoliko oštrih startova domaćih nogometaša, koji su sankcionisani javnim opomenama, rezultatskih primijena nije bilo pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1, odnosno, rezultatom koji je u tim trenucima Željezničar vodio dalje.

U nastavku susreta Zeta je krenula nešto ofanzivnije, i u prvom dijelu drugog poluvremena stvorili su nekoliko prilika, međutim, nisu ih iskoristili, pa je uslijedila kazna u vidu pogotka za Željezničar, i potpunog rezultatskog preokreta u Podgorici, odnosno gol za, već u tim trenucima ovjeru prolaza plavih, postiže je Ivan Lendrić za rezultat od 2:1 u korist, dakle, Željezničara.

http://www.dailymotion.com/video/x5sq3x4_zeta-zeljo-1-2_sport

Izvor: Dailymotion

Domaći, iako u tim trenucima svjesni da se faktički opraštaju od evropskih takmičenja za sezonu 2017/18. nisu se predavali, a nagrada za trud stigla je u 78. minuti, kada za poravnanje rezultata na 2:2 pogađa Krstović.

http://www.dailymotion.com/video/x5sq53v_zeta-zeljo-2-2_sport

Izvor: Dailymotion

U preostalom toku susreta mreže su mirovale, pa se ovaj susret i završio neriješeno, rezultatom 2:2, i kada u ovom dvomeču se sve sabere, Željezničar je sasvim zasluženo prošao u narednu rundu Evropske lige, tačnije, 2. pretkolo u koem će snage odmjeriti sa švedskim predstavnikom AIK-om iz Štokholma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *