20/05/2024

FK Klis Buturović Polje zvanično je objavio da ima mogućmost i namjeru aplicirati za licencu za Prvu ligu FBiH u sezoni 2022/23.

“Nakon velikog broja upita, u cilju pravovremenog informisanja navijača i prijatelja Kluba i šire javnosti, potvrđujemo da je na jučerašnjoj (petak) sjednici Upravnog odbora odlučeno da ćemo aplicirati za licencu za Prvu ligu Federacije BiH u sezoni 2022/23., odnosno nastupiti u doigravanju za plasman u viši rang takmičenja.

Nogometni savez Federacije 🇧🇦 ostavio je rok do 12. maja tekuće godine za dostavljanje neophodne dokumentacije iz sportskog, infrastrukturalnog, zakonskog, administrativnog i drugih kriterija.

Klupska administracija ulaže maksimalne napore na kompletiranju dokumentacije koju je nužno pribaviti u ovom procesu i vjerujemo da će FK Klis ispuniti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u doigravanju za plasman u Prvu ligi FBiH.

Svoj dio zadatka obavit će i prvotimci na čelu s trenerom Nedimom Kudrom, pred kojima je još šest utakmica, u kojima trebaju pokazati karakter i maksimalnu ozbiljnost i dokazati da su najbolja ekipa Druge lige FBiH – Jug.

Titula matematički nije osigurana i još uvijek nije vrijeme za slavlje.

Stoga pozivamo sve navijače i simpatizere da u predstojećim danima i sedmicama pruže maksimalnu podršku Klubu, kako momcima na terenu, tako i onim u administraciji, pred kojima je rudarski posao u procesu kompletiranje aplikacije za dobijanje licence.

Kao i do sada, budite 12., najvažniji igrač FK Klis i zajedničkim snagama nastavimo put razvoja našeg kluba, ponosa doline Neretvice.

Napominjemo i da su vjerodostojne jedino informacije objavljene na zvaničnoj klupskoj Facebook stranici, gdje ćemo navijače, simpatizere i širu javnost pravovremeno informisati o svim važnijim događajima.” – navodi se iz FK Klis Buturović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *